Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Είναι η "Μάρθα Βούρτση του Ελληνικού Μπάσκετ" και Κλααάμα στο Λιμάνι!

 Μία παλιά συνήθεια των χρονομέτρων του ΣΕΦ έκανε χθες βράδυ ξανά την εμφάνιση της. Το χρονόμετρο κόλλησε την ώρα που -όλως τυχαίως- βρίσκονταν στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι τώρα ζητούν και τα ρέστα!

Ο ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του ήττα (σε τέσσερα παιχνίδια) στην Ευρωλίγκα χθες βράδυ από τη Σιένα με 72-74, υπέβαλλε όμως ένσταση απαιτώντας επανάληψη του παιχνιδιού! Καθόλου περίεργο φαινόμενο για την ομάδα που τον πρώτο της τίτλο στο μπάσκετ τον κατέκτησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο 

Δέν μπορούν ΑΥΤΟΙ να μιλάνε για αδικία! Αυτοί που έφτασαν σχεδον να ξεκληρίσουν όλη την ΤΣΣΚΑ κάποτε μπας και καταφέρουν να κερδίσουν με 5 εναντίον 3 δείτε παρακάτω την μνημειώδη εκείνη ΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

 Ένα ΣΕΦ κατάμεστο πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση στο final 4! Πέντε εναντίων Τριών… Μισή ομάδα δηλητηριασμένη από ψυχοφάρμακο και όμως τα πανηγύρια καλά κρατούν. 16 Μαρτίου 1995 ο οσφπ κέρδιζε την ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι που αντιπροσωπεύει ιδανικά την σύγχρονη ιστορία και κυρίως την νοοτροπία των Πειραιωτών.
«Ολοι μας συμφωνήσαμε ότι κάποιοι είχαν δηλητηριάσει τους παίκτες, όμως, προφανώς για πατριωτικούς λόγους, επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να αγωνισθούμε» είπε χρόνια μετά το παιχνίδι ο διευθυντής της ΤΣΣΚΑ κ. Γιουρκόφ μιλώντας στην ρωσική αθλητική εφημερίδα «Σπορτ Εξπρές».

Το παιχνίδι ήταν το τρίτο ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτό που θα έκρινε ποια θα προκρινόταν στο final 4. Από την προηγούμενη του αγώνα οι μισοί παίχτες του «Κόκκινου Στρατού» ένιωσαν ενοχλήσεις και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, από όπου και παρακολούθησαν το ματς – παρωδία.

Ο «καθηγητής της αλητείας» , όπως ο ίδιος ήθελε να τον αποκαλούν, Γιάννης Ιωαννίδης όχι μόνο δεν τήρησε το fair play δηλαδή να αγωνιστεί απέναντι σε ίσο αριθμό παιχτών, αλλά κατσάδιασε τους δικούς του καλαθοσφαιριστές επειδή είχαν μειωμένη απόδοση, αισθανόμενοι άσχημα με αυτό που συνέβαινε.

«Οταν μάθαμε ότι θα παίζαμε δέκα εναντίον πέντε, δεν αισθανθήκαμε καλά. Ο Ιωαννίδης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόδοσή μας και στο ημίχρονο ακούσαμε τα εξ αμάξης» θυμάται ο Μίλαν Τόμιτς.

«Εξι λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος τραυματίζεται ο Σπιριντόνοφ και η ΤΣΣΚΑ συνεχίζει με τρεις παίκτες! Σύμφωνα με τη «Σπορτ Εξπρές», ο προπονητής του ολυμπιακού Γιάννης Ιωαννίδης «απαντάει με πρέσινγκ. Πέντε εναντίον τριών. Οταν η διαφορά φτάνει στους 20 πόντους, ο Ιωαννίδης αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι στα ίσια, τρεις εναντίων τριών».

Ο Ουκρανός Αλεξάντρ Βολκόφ έχει δηλώσει για το παιχνίδι: «Φοβήθηκα για τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Ζήτησα από τον Ιωαννίδη να μην αγωνισθώ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν με άκουσε. Βλέποντας όμως την έκφραση στο πρόσωπό μου με κάθισε στον πάγκο και δεν με ξαναέβαλε στο παιχνίδι».

Ο Γιώργος Σιγάλας παραδέχεται πως η απόφαση να παίξουν 5 εναντίων 3 είχε να κάνει με το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ ήταν ανώτερη!
«Δεν καταλήξαμε σε κάποια απόφαση. Ίσως θα έπρεπε αμέσως να παίξουμε με ίδιο αριθμό παικτών. Ο αντίπαλος με την απόδοσή του δεν μας έδωσε όμως αυτή τη δυνατότητα. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Αυτό που έκαναν ήταν κατόρθωμα».

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων των αθλητών της ρωσικής ομάδας δεν έχριζαν αμφισβήτησης: δηλητηρίαση από ψυχοφάρμακο! Παραισθήσεις, ζαλάδες, τάσεις αυτοκτονίας, έντονοι πονοκέφαλοι ήταν μερικά από τα συμπτώματα των δηλητηριασμένων παιχτών. Από τα μπουκαλάκια νερού που τους χορήγησε ο ΟΣΦΠ ήπιαν σχεδόν όλοι. Ο Σπιριντόνοφ κατάφερε και αγωνίστηκε. Αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση πρόωρα με πρόβλημα στα νεφρά και το συκώτι.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Ερέμιν θέλησε να μείνει η ομάδα του με δύο παίχτες, ώστε να διακοπεί το ματς. «Το σκάνδαλο για τον ΟΣΦΠ θα ήταν δεδομένο και με το παιχνίδι θα ασχολούνταν όλη η Ευρώπη αλλά και η Πειθαρχική Επιτροπή της FIBA. Έδωσα εντολή στον Βαντέεφ να υποπέσει σε πέμπτο φάουλ για να διακοπεί το παιχνίδι. Ο Σπιριντόνοφ δεν είχε αντιληφθεί όμως την εντολή μου και βλέποντας την ομάδα να μένει με δύο παίκτες σηκώνεται και συνεχίζει τραυματίας».

Τι είχε γίνει στα προηγούμενα δύο παιχνίδια

Ο προπονητής Έρέμιν θυμάται:
«Στη Μόσχα είχαμε διαλύσει τον ΟΣΦΠ 95-65. Για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ χρειαζόμασταν μία νίκη στα δύο παιχνίδια της Αθήνας. Ο δεύτερος αγώνας έγινε στις 14 Μαρτίου. Ο ΟΣΦΠ νίκησε πολύ δύσκολα και όχι χωρίς τη βοήθεια των διαιτητών με 86-77. Την παραμονή του τρίτου αγώνα συνέβη το απίστευτο...». 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης προκάλεσε περισσότερο τη φίλαθλη κοινότητα με την απόφασή του να παίξει 3 εναντίων 3 μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα! Όταν η διαφορά ήταν στους 20 πόντους! Οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ πανηγύριζαν και ζητούσαν την κούπα! Όλο το μεγαλείου του «περήφανου λαού» σε ένα μόνο παιχνίδι, τόσο μα τόσο αντιπροσωπευτικό.

Απολαύστε το fair play του ΟΣΦΠ, τον περήφανο λαό των Κόκκινων Προβάτων, την περιγραφή του Συρίγου που δεν ήξερε τι να πει για αυτό που συνέβαινε και τον... Τάκη Τσουκαλά στο βίντεο:

Πάμε τωρα στα χθεσινοβραδυνά. Προτού εξετάσει την ένσταση των Πειραιωτών, η ULEB οφείλει να λάβει υπόψη της τα εξής:

α. Το χρονόμετρο σταματάει κι ενώ η κατοχή μπάλας ήταν «ερυθρόλευκη». Με τη διακοπή του χρονομέτρου λοιπόν, σε εκείνο το χρονικό σημείο ευνοείται ο ολυμπιακός, καθώς ο χρόνος επίθεσης του παρατείνεται, άσχετα εάν ο Χάινς αστοχεί αργότερα σε ένα εύκολο καλάθι. Εάν κάποιο «πονηρό» μυαλό διακρίνει δόλο στη διακοπή, είναι σαφές πως με τα δεδομένα της χρονικής στιγμής στην οποία συνέβη, ωφελημένος ήταν ο ολυμπιακός! Άλλωστε, κανένας δεν περίμενε πως η μπάλα θα έφτανε στα χέρια των παικτών της Σιένα, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έβγαζαν αιφνιδιασμό.

β. Ο Ρόμαν Βάλνερ ... εεεε ... συγγνώμη, ο Μπόμπι Μπράουν φαίνεται καταρχήν καθαρά να αφήνει την μπάλα στο καλάθι στα 2,5 δευτερόλεπτα πριν από την κόρνα της λήξης. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε επακριβώς εάν η διακοπή που συνέβη στα 10'' ήταν μεγαλύτερης διάρκειας από αυτά τα 2,5 δευτερόλεπτα, είναι βέβαιο όμως πως εάν δεν υπήρχε το «κόλλημα» του χρονομέτρου, ο Μπράουν θα είχε κατά νου να επιχειρήσει νωρίτερα σουτ, ίσως περίπου από το ύψος του τριπόντου, και με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, καθώς ήταν αμαρκάριστος. Ίσως, κι εφόσον έβλεπε να τον πιέζει παραπάνω ο χρόνος θα πάσαρε στον συμπαίκτη του, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτικότερη θέση και ενδεχομένως θα τελείωνε γρηγορότερα τη φάση.

γ. Εάν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφασίσει την επανάληψη του αγώνα, θα ήταν ορθότερο να ορίσει ξανά το παιχνίδι από το σημείο που η Σιένα πήρε την κατοχή, αφαιρώντας της τα δευτερόλεπτα που θεωρεί πως κύλησαν όταν το χρονόμετρο είχε «κολλήσει»! Γεγονός που και πάλι αδικεί τους Ιταλούς, καθώς η επίθεση τους δεν εκδηλώθηκε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, ήταν αιφνιδιασμός!

δ. Ο Σπανούλης κάνει καθαρό φάουλ στον Μπράουν, το οποίο οι διαιτητές αγνοούν! Ψιλά γράμματα...

ε. Οι άνθρωποι του ολυμπιακού επικαλούνται το δεδικασμένο από διάφορα παιχνίδια στα οποία υπήρξαν παρόμοιες φάσεις όπου τα χρονόμετρα κόλλησαν και ομάδες οι οποίες ηττήθηκαν με εκπρόθεσμο καλάθι, απέκτησαν το δικαίωμα επανάληψης του ματς. Υπάρχει όμως και δεδικασμένο που αφορά τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την περίοδο 2004-05 ηττήθηκε με εκπρόθεσμο καλάθι στην Φρανκφούρτη από τους Σκαιλάινερς, κι ενώ η ένσταση που είχε -απόλυτα δικαιολογημένα- υποβάλλει, είχε γίνει πρωτόδικα δεκτή, αργότερα απορρίφθηκε από την επιτροπή ενστάσεων της ULEΒ, λίγο πριν η ομάδα του Τριφυλλιού αναχωρήσει για τη Γερμανία!

To παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένο στην "Μάρθα Βούρτση του Ελληνικού Μπάσκετ"

πηγή:http://www.greenzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!