Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: «Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio του "Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ" με αφορμή την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και η... συζήτηση που ακολούθησε ήταν άκρως αποκαλυπτική για τα «μυστικά» της επιτυχίας, αλλά και για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.
Μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με λίγα. Η κατάκτηση τίτλων αποτελεί μονόδρομο και η διατήρηση των «σκήπτρων» απαίτηση, όπως ξεκαθάρισαν στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio και στους Θωμά Βασιλάκη και Διονύση Καμπά, ο γενικός αρχηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ των «πράσινων», Ηλίας Μιχαλαριάς, η βοηθός προπονήτριας, Κατερίνα Χατζηδάκη και οι παίκτριες που έδωσαν το «παρών», με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα χαρακτήρισαν ιδιαίτερα πετυχημένη την φετινή σεζόν, αναφέρθηκαν στα «μυστικά» της επιτυχίας, στην απόφαση για την συμμετοχή στην Ευρώπη και στον σχεδιασμό για την νέα σεζόν.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Ηλίας Μιχαλαριάς (γενικός αρχηγός):
«Η φετινή χρονιά ήταν τελείως διαφορετική. Ήταν πολύ διδακτική γιατί ο Παναθηναϊκός είναι σύλλογος που απαιτείται να κερδίζει για την ιστορία του και τον κόσμο του. Το DNA του σωματείου είναι ο πρωταθλητισμός. Αυτό φέτος μας βγήκε. Είναι πολύ δύσκολο να εκθρονίσεις μια ομάδα όπως ο Αθηναϊκός. Θέλαμε να μπούμε άνετα στην τετράδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Μετά τη νίκη στο Ελληνικό είχαμε πει με την κόουτς ότι πάμε για το πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλαμε αυτό να το βγάλουμε προς τα έξω γιατί η πίεση θα ήταν πολύ μεγάλη από τον κόσμο και τον Τύπο.
Η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ φέτος και για αυτό είχαμε περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας από ότι άλλες χρονιές.

Παράλληλα έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να νοικοκυρευτεί ο Παναθηναϊκός και να είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου σε ένα καλό επίπεδο. Πλην του Αχιλλέα Μακρόπουλου, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που στέκονται στο πλευρό μας όπως ο κύριος Ρίσβας, ο κόσμος ο οποίος στηρίζει με το εισιτήριο και φυσικά οι απλοί φίλοι της ομάδας, με τις χορηγίες που προσφέρουν, είτε αυτές είναι μεγάλες είτε μικρότερες.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα αποφασίσουμε αν θα δηλώσουμε συμμετοχή στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο εγχείρημα και γενικά είναι δύσκολο να διεκδικήσεις κάτι εκεί. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν, θα υπολογίσουμε το μπάτζετ και θα δούμε πώς θα κινηθούμε.
Προσωπικά είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού και θα συνεχίσω να είμαι ό,τι και να γίνει. Πριν 4 χρόνια έγινε η νύξη να αναλάβω σε αυτό το πόστο και δεν μπορούσα να αρνηθώ».
 Κατερίνα Χατζηδάκη (βοηθός Γιασεμής Σαμαντούρα):
«Είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι από την έκβαση της χρονιάς. Είχαμε μόνο μία ήττα, είχαμε ποιότητα ως ομάδα και χάρη σε αυτή καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Από την αρχή γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Το σημαντικό είναι πως υπάρχει πλάνο, υπάρχει το κατάλληλο υλικό, υπάρχουν οι άνθρωποι να το υποστηρίξουν.

Προσωπικά μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι δεν σκεφτόμουν ότι παίρνουμε τον τίτλο γιατί δεν ήθελα να το γρουσουζέψω. Στον τελικό με το Ελληνικό δεν φοβόμουν ούτε λεπτό γιατί ήξερα πως είχαμε την ικανότητα να πάρουμε το παιχνίδι και το αποδείξαμε αυτό στα 5 τελευταία λεπτά που παίξαμε όπως ξέραμε.

Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί, ο κόσμος είναι διψασμένος για τίτλους.
Σε ό,τι αφορά την Γιασεμή Σαμαντούρα έχει αμεσότητα με τις παίκτριες, μπορεί με έναν μαγικό τρόπο να πάρει ό,τι χρειάζεται από την κάθε μία. Υπήρχε συνδυασμός πολλών πραγμάτων στην ομάδα φέτος, υπήρχε χημεία από κάθε άποψη, αυτό βγήκε στο γήπεδο και ήταν το βασικό συστατικό  της επιτυχίας.
Τώρα έχουμε καιρό να ξεκουραστούμε,  να ηρεμήσουμε και μετά, με καθαρό μυαλό, θα σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά και θα δούμε τι μπορεί να κάνει η ομάδα στη συνέχεια».
 
Νταϊάνα Ντέλβα:
«Το πρωτάθλημα είναι σίγουρα η καλύτερη στιγμή στην πορεία μου στον Παναθηναϊκό, αυτά τα δύο χρόνια. Ήταν πολύ ωραίο ότι αυτοί που πλαισιώνουν την ομάδα είναι ενωμένοι. Δεν έχω ξαναζήσει αντίστοιχα σκηνικά όπως αυτά με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ειδικά στο γυναικείο μπάσκετ δεν είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό. Αυτή την στιγμή θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα αποφασίσω για το μέλλον μου, ακόμη δεν ξέρω πού θα συνεχίσω. Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι τραγούδησα στα μεθεόρτια, ταίριαζε με το κλίμα της γιορτής».
Αριστέα Μαγκλάρα:
«Ήμασταν πάρα πολύ διψασμένες για έναν τίτλο γιατί είχαμε χάσει και το κύπελλο αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά! Δεν θυμάμαι και πολλά από όσα έγιναν στο γήπεδο στον τελικό. Στα αποδυτήρια πήγα μετά από καμιά ώρα. Οι μικρές αθλήτριες δεν μπορούν να ελέγξουν την πίεση του κόσμου, προσωπικά συγκινούμαι με την τόση αγάπη που έχουμε εισπράξει από όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού».
 Ευγενία Κοτούλα:
«Φέτος μόνο που δεν πήραμε ράντζα για το γήπεδο, ήταν πολύ βεβαρυμμένο το πρόγραμμά μας και δεν είχαμε πολύ ελεύθερο χρόνο. Εφόσον όμως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, δεν μας νοιάζει τίποτε. Το να ζεις μόνο με το μπάσκετ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μέσα από τον αθλητισμό γίνεσαι πιο κοινωνικός, μαθαίνεις να έχεις αξίες και πειθαρχία. Σε ό,τι αφορά τα γούρια η Μαγκλάρα έχει το σκυλάκι της, προσωπικά δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο, ίσως ένα φυλαχτό».
 Σοφία Θεολόγου:
«Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όλων μας με τη λήξη του παιχνιδιού. Ήταν κάτι πολύ μαγικό. Καθ’ όλη την χρονιά δουλέψαμε σκληρά, είχαμε δίπλα μας τον κόσμο. Σίγουρα θυσιάζεις πράγματα για την ομάδα αλλά το μπάσκετ θέλει ούτως ή άλλως θυσίες. Σαν ιδέα έχει περάσει από το μυαλό μου να φύγω στο εξωτερικό, αλλά θα το έκανα μόνο αν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».
  Ιωάννα Χρονοπούλου:
«Καταπληκτική εμπειρία το να παίρνεις το πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά που είσαι στην Α1. Όπως πολύ σημαντικό είναι το να σε επιλέγει η προπονήτριά σου για βασική και να είσαι η αλλαγή της Ντέλβα. Φέτος τελείωσα και την σχολή μου και ο συνδυασμός δεν είναι τόσο εύκολος. Θα προσπαθήσω να βρω κάτι πάνω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει, ωστόσο θα συνεχίσω και στο μπάσκετ».
Βίντεο με τις καλύτερες στιγμές θα υπάρχει το Σάββατο (27/4)

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί στο παρακάτω link:
  https://soundcloud.com/insidewebradiokar/geko1hmialuw


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!