Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σαμαντούρα: «Θέλω να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός είτε με μένα είτε χωρίς»

Ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα δήλωσε στο Inside K.A.Ρ. Web Radio του "κέντρου αθλητικού ρεπορτάζ" και στους Θωμά Βασιλάκη και Αλέξανδρο Πιπεριά η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ των «πράσινων», Γιασεμή Σαμαντούρα.
Η Ελληνίδα τεχνικός μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, την συνέχεια και εμφανίστηκε αινιγματική σε ό,τι αφορά το μέλλον της ίδιας στην πάγκο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Γιασεμί Σαμαντούρα:
-για το αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία της ομάδας της:
«Είναι ιδιαίτερα έντονα τα συναισθήματά μας αυτές τις ώρες. Νιώθουμε όλοι πολύ ωραία. Είναι φοβερές οι στιγμές που ζούμε».

-για το αν την ικανοποιεί το γεγονός ότι έχει κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα με την ομάδα του Παναθηναϊκού:
«Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός αυτό, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, καθώς η ομάδα στηρίχτηκε σε μικρές σε ηλικία αθλήτριες. Δεν ξεκινήσαμε με στόχο το πρωτάθλημα. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να περάσουμε την ιδέα στα παιδιά ότι μπορούσαν να γίνουν πρωταθλήτριες. Ήταν δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε & νιώθουμε περήφανες».

-για τον εκνευρισμό που βγήκε στον χθεσινό (20/4) τελικό με το Ελληνικό:
«Ερχόμασταν από κάποια άσχημα παιχνίδια στο κύπελλο λόγω κάποιων τραυματισμών οπότε ήταν λογικό να υπάρχει εκνευρισμός. Εκτός αυτού ήμασταν δύο βδομάδες εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά και όταν όλος αυτός ο λαός θέλει το πρωτάθλημα είναι δύσκολο για τα παιδιά να το διαχειριστούν. Αλλά τέλος καλό όλα καλά».

-για τις Καλέντζου και Ντέλβα:
«Η Καλέντζου είναι μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα. Από όταν ήρθε στην ομάδα αρχίσαμε να κοιτάμε πιο ψηλά. Βοηθάει & τα νέα παιδιά. Η Ντελβα είναι η Ντελβα, είναι φοβερή παίκτρια. Στο χθεσινό ματς μίλησε η ψυχή των παιδιών & αξίζουν συγχαρητήρια. Το πίστευαν όλες πάρα πολύ.

-για την συνέχεια:
«Έχω χαρεί για το πρωτάθλημα αλλά κυρίως που το κατέκτησαν παιδιά νεαρά σε ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μέλλον, ότι μπορούν να το επαναλάβουν. Είναι σημαντικό να χτιστεί η ομάδα γύρω από αυτά τα παιδιά και πιστεύω πως έτσι ο παναθηναϊκός θα πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό μπάσκετ. Σημαντικό στοιχείο είναι πως υπάρχει ωραίο δέσιμο του κόσμου με τις νεαρές αθλήτριες. Αυτά τα σημεία πρέπει να τα κρατήσουμε και να είναι η αφετηρία για κάτι παραπάνω».

-για το παιχνίδι που θεωρεί πως ήταν κομβικό μέσα στην χρονιά:
«Η μεγάλη νίκη επί του Αθηναϊκού μέσα στην έδρα μας ήταν κομβικό σημείο. Φτάσαμε στο πικ εκείνη την εποχή, ωστόσο μετά δεν μας έβγαινε χρονικά η “κοιλιά” που έπρεπε να κάνουμε για να φορτσάρουμε στο τέλος. Αλλά με τη βοήθεια όλων τα καταφέραμε, παίξαμε & στα πλέι οφ & πήραμε το πρωτάθλημα».

-το μέλλον της στην ομάδα:
«Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου. Αγαπάω πολύ αυτή την ομάδα. Έχω ζήσει πολλές ωραίες στιγμές με τον Παναθηναϊκό ως αθλήτρια & ως προπονήτρια. Αλλά η παραμονή μου εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, από τη διοίκηση. Θα ήθελα η ομάδα να συνεχίσει είτε με μένα είτε χωρίς εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, τον πρόεδρο και όλους τους συνεργάτες μου».

Ακούστε στο παρακάτω link το ηχητικό της συνέντευξης:
https://soundcloud.com/pokofikos/sdkyj2e6ttaq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!