Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ferenc Puskas Cup 2013: Μελβούρνη - Παναθηναϊκός 0-5

Σε ένα δυνατό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός Κ17 επικράτησε με 5-0 της ακαδημίας της Μελβούρνης και θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Δευτέρας (1/4) την Ρεάλ Μαδρίτης με την αναμέτρηση να διεξάγεται στις18:00μ.μ.

Με μια άνετη επικράτηση με 5-0 ο Παναθηναϊκός U-17 κέρδισε την Ακαδημία Μελβούρνης στο δεύτερο ματς του Ferenc Puskas Cup και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας.
Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ρέαλ Μαδρίτης διεκδικώντας το τρόπαιο από την "Βασίλισσα"
Στο παιχνίδι με την ακαδημία της Μελβούρνης οι πράσινοι μπήκαν δυνατά με την σέντρα και στην πρώτη τους επίθεση προηγήθηκαν με τον Μεράι.
Δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα ενώ στο δεύτερο μέρος πέτυχαν άλλα τέσσερα τέρματα με τους Τουρούκη (2) και Νιούμαν φτάνοντας στο άνετο 5-0.

Το ματς

1' ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ. Στην πρώτη του επίθεση ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Με την σέντρα οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση η μπάλα έφτασε στον Μεράι ο οποίος πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει την υπεροχή να κυκλοφορεί καλά την μπάλα και να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από την ακαδημία της Μελβούρνης.
37' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Νιούμαν να δίνει στον Ζαφειράκη αυτός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
42' Ο Νιούμαν απέναντι από τον γκολκίπερ θα πλασάρει με την τον πορτιέρο της Μελβούρνης να διώχνει σε κόρνερ.
44' Στην πρώτη καλή στιγμή της Μελβούρνης ο Κότσαρης θα πει όχι και θα διώξει την μπάλα.
45' ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛ. Ο Παναθηναϊκός θα βγει στην αντεπίθεση με τον Τουρούκη ο οποίος θα περάσει και τον αντίπαλο του και με ωραίο πλασέ θα κάνει το 0-2 για το Τριφύλλι και θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό.
60 ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛ. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 3-0 με σέντρα από τα δεξιά του Τουρούκη ο γκολκίπερ της Μελβούρνης θα προσπαθήσει να διώξει την μπάλα αλλά θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του καθώς η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά.
62 ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Νιούμαν. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του η οποία ήταν εύστοχη και έκανε το 4-0.
73' ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ. Ωραία επίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Νιούμαν να γίνεται κάτοχος της μπάλας να περνάει τον αντίπαλο γκολκίπερ και με εύστοχο πλασέ να κάνει το 5-0.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Στρατήγης, Αρναούτογλου, Τζανουλίνος (Τριανταφυλλόπουλος), Στάικος (Μπαλατσούρας), Αγγελόπουλος, Ζαφειράκης (Ρούμπος), Τουρούκης, Μεράι, Νιούμαν, Αθανασόπουλος.

Με είκοσι λεπτά καθυστέρηση ξεκινάει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μελβούρνη.
Το Τριφύλλι με νίκη θα παίξει στον τελικό που θα διεξαχθεί την Δευτέρα το απόγευμα.
Τα παιχνίδια του τουρνουά έχουν 40λεπτη διάρκεια.

Ο Κώστας Φραντζέσκος μίλησε στα "Πράσινα Νέα" από την Ουγγαρία για την παρουσία των Εφήβων του Παναθηναϊκού στο τουρνουά του Πούσκας και ενόψει του τελικού της Δευτέρας με την Ρεάλ Μαδρίτης.
Ικανοποιημένος σε πολύ μεγάλο βαθμό από την παρουσία των Εφήβων του Παναθηναϊκού στα δυο πρώτα ματς του τουρνουά του Πούσκας που διεξάγεται στην Ουγγαρία δήλωσε μιλώντας στα "Πράσινα Νέα" ο τεχνικός της ομάδας U-17 Κώστας Φραντζέσκος.

Ο παλαίμαχος άσος τόνισε ότι το Τριφύλλι ήταν αρκετά καλό στα δυο πρώτα παιχνίδια ενώ μίλησε και για την παρουσία των πράσινων στον τελικό της Δευτέρας (1/4) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Χαρακτηριστικά μιλώντας στα "Πράσινα Νέα" είπε αρχικά:
"Ήμασταν αρκετά καλοί και στα δυο παιχνίδια που δώσαμε. Κυρίως στο πρώτο παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο ματς κερδίσαμε με 5-0. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι είμαστε ηλικιακά η πιο μικρή ομάδα που μετέχει στο τουρνουά και αυτό είναι μείον για μας. Ιδίως όταν το παιχνίδι πηγαίνει στην δύναμη όπου υστερούμε. Βέβαια έχουμε παίκτες εξαιρετικά ικανούς τακτικά και στεκόμαστε πολύ καλά και φτάσαμε στον τελικό". 

Σε ερώτηση για τον τελικό κόντρα στην Ρεάλ ο Κώστας Φραντζέσκος είπε:
"Τώρα με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα παίξει ρόλο βέβαια και η κούραση γιατί παίζουμε τρία ματς στην σειρά αλλά ελπίζω να βρεθούμε σε καλή μέρα και να πανηγυρίσουμε για πρώτη φορά το τρόπαιο του Πούσκας Καπ".  

Εκτός ο Τριανταφυλλόπουλος, αμφίβολοι Ξηρός, Παπανικολάου
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ενόψει του τελικού με την Ρεάλ ο Κώστας Φραντζέσκος δεν θα έχει σίγουρα στην διάθεση του τον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση με την ακαδημία της Μελβούρνης ενώ οι Παπανικολάου και Ξηρός έχουν μικροενοχλήσεις από το παιχνίδι με την Χόνβεντ.
Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο παιχνίδι με την ακαδημία της Μελβούρνης και ανάλογα με το πως θα είναι λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελικού θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή τους η μη.


πηγή:prasinanea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!