Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σαν Σήμερα 19/7/2003 ο Παναθηναϊκός έντυνε στα πράσινα τον Markus Münch(Μάρκους Μινχ)

Στο άκουσμα του ονόματος του Μάρκους Μινχ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού… αγαλλιάζουν!!! Βλέπετε, η προσφορά του Γερμανού αριστερού μπακ στο «τριφύλλι» ήταν σπουδαία! Ο ίδιος φρόντιζε να δίνει σε κάθε αγώνα τον καλύτερό του εαυτό, κάτι που αναμφίβολα τον έκανε αγαπητό στην εξέδρα. Παράλληλα, με τον επαγγελματισμό και την άριστη συμπεριφορά του δε δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα, απασχολούμενος μόνο με τα καθήκοντά του. Μπόρεσε να συνδυάσει την παρουσία του στους «πράσινους» με την κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2003/04! Αγωνίστηκε συνολικά για δύο χρονιές στον Παναθηναϊκό: 2003/04 και 2004/05, συμμετέχοντας σε 44 αγώνες της ομάδας, ενώ σκόραρε και 3 φορές.
Μάλιστα, το «τριφύλλι» ήταν ο τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός, αφού κρέμασε τα παπούτσια του μόλις άφησε την ομάδα! Και σήμερα δεν διευθύνει κάποια ακαδημία ούτε έχει κάποιο πόστο σε ποδοσφαιρικό σύλλογο: είναι ιδιοκτήτης και προπονητής… καθαρόαιμων αλόγων κούρσας (δραστηριότητα που ξεκίνησε όταν ακόμα αγωνιζόταν μάλιστα, το 2001)!!! Στην πόλη Μάνχαϊμ έχει υπό την κυριότητά του μια εγκατάσταση που φιλοξενεί 10 προπονητές και 12 άλογα, τα οποία λαμβάνουν τακτικά μέρος σε αγώνες. Έτσι, αν λατρεύετε τον ιππόδρομο και σας φέρει ο δρόμος σας ως τη Γερμανία, μη διστάσετε να ποντάρετε στους ίππους του Μάρκους Μινχ (ιδίως αν είστε και οπαδός του Παναθηναϊκού)!!!

Ο 40χρονος σήμερα Γερμανός άσος γεννήθηκε στο Νούσλοχ, και απόλαυσε μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις παίζοντας σε σπουδαίες ομάδες. Νεαρός ακόμα ανήκε στην άσημη Σαντχάουζεν, από την οποία τον απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου. Με τους Βαυαρούς πρωτόπαιξε επαγγελματικά, το 1990, και αναδείχθηκε μαζί τους πρωταθλητής Γερμανίας, το ’94. Την ίδια χρονιά, «μετακόμισε» στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στις «ασπιρίνες» είχε δύο «γεμάτες» σεζόν (57 συμμ./3 γκολ) ώσπου το ’96 επέστρεψε στη Μπάγερν. Κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα (1997) αλλά και το Κύπελλο (1998). Αποχωρεί εκ νέου από την ομάδα, όμως. Συνέχισε για ένα χρόνο στην Κολωνία προτού διαβεί τα σύνορα της χώρας του και υπογράψει στη Τζένοα.

Έμεινε μια χρονιά στον ιταλικό σύλλογο, και κατόπιν παρέμεινε εκτός Γερμανίας, αφού ο επόμενος σταθμός του ήταν η τουρκική Μπεσικτάς. Η διετής παραμονή του στους «Αετούς» ήταν επίσης «γεμάτη» (60 ματς/6 γκολ) αλλά… δίχως τίτλο! Το 2001 επαναπατρίζεται για χάρη της Γκλάντμπαχ, και δύο σεζόν αργότερα εντάσσεται στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο όπως προείπαμε κρέμασε τα παπούτσια του το 2005.

Παρά την καλή του αναμφίβολα παρουσία στα γερμανικά γήπεδα, ο (αγαπημένος της «πράσινης» κερκίδας) Μάρκους Μινχ δεν έμελλε να χριστεί ποτέ διεθνής με τη «νατσιοναλμάνσαφτ» (σ.σ. την εθνική ανδρών της Γερμανίας). Υπήρξε όμως βασικό στέλεχος της Ελπίδων της χώρας του, με την οποία «μέτρησε» 12 διεθνείς συμμετοχές και 2 τέρματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!