Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Λαζαρίδης: "Ανερχόμενη δύναμη ο Παναθηναϊκός"






Ο προπονητής της Εφηβικής ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Λαζαρίδης, μίλησε στα prasinanea.gr για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Τριφυλλιού.

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η κατάκτηση του μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

"Αν σκεφτούμε ότι πριν από 4 χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν συμπλήρωνε ομάδα για να κατεβάσει στις αγωνιστικές κατηγορίες σίγουρα είναι επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες. Όταν ήρθα στην ομάδα ήταν ένας προπονητής και 15 παιδιά. Τώρα στις ακαδημίες είμαστε 5 προπονητές και έχουμε περίπου 200 παιδάκια που ασχολούνται με το πόλο.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πιστεύω ότι η κατάκτηση της τρίτης θέσης είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και την ομάδα Μίνι Παίδων η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση. Το γεγονός όμως ότι πήραμε ένα μετάλλιο δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ανερχόμενη δύναμη.

Μάλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στο συγκλονιστικό ημιτελικό κόντρα στο Παλαιό Φάληρο και να πάρουμε την πρόκριση και στον τελικό. Πάντως, πιστεύω ότι η Βουλιαγμένη ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου".

Όπως αναφέρατε ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει μία συνέχεια. Δηλαδή δεν υπάρχει ένα αγωνιστικό τμήμα που να ξεχωρίζει αλλά φαίνεται πως υπάρχει συνέχεια. 

"Αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Θέλαμε να μαζέψουμε παιδιά να δουλέψουμε μαζί τους και να δημιουργήσουμε αγωνιστικά τμήματα. Πέρα από τα παιδιά που είναι ήδη στις αγωνιστικές ομάδες υπάρχουν και άλλα που έρχονται από πίσω. Γενικότερα όλα είναι μία αλυσίδα και αυτός ήταν ο στόχος μας".

Το γεγονός ότι τα παιδιά έκαναν προετοιμασία στο εξωτερικό πιστεύετε ότι έπαιξε τον ρόλο του;

"Σίγουρα μας βοήθησε στο να δεθούμε περισσότερο ως ομάδα. Τα παιδιά ήταν συνέχεια μαζί και αυτό βοήθησε στο "δέσιμο" μεταξύ τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε ορισμένα δυνατά φιλικά στο Μαυροβούνιο.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε την πρωταθλήτρια ομάδα της Αυστραλίας λίγες μέρες πριν την έναρξη της τελικής φάσης. Μέσα απ' όλα αυτά πιστεύω ότι τα παιδιά κέρδισαν πράγματα"

Πάντως εσείς έχετε κατακτήσει πρωτάθλημα με το σκουφάκι του Παναθηναϊκού.

"Ναι, ήμουν μέλος της Εφηβικής ομάδας που είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1987. Τότε ήμουν 16 χρονών. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία ως προπονητής πια να κατακτήσω ένα ακόμα μετάλλιο"

Τέλος, πιστεύετε ότι θα υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια που κάνετε;

"Σίγουρα αυτό είναι που θέλω. Μέσα από τη δουλειά που κάνουμε μαζί με τα παιδιά να υπάρξει μια συνέχεια. Πιστεύω ότι αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη τόσο για την ανδρική ομάδα όσο και για τα τμήματα υποδομής"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!