Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Εξάστερα χάλια στο πρώτο ντέρμπι.........

 Με ένα από τα χειρότερα ντέρμπι που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική χρονιά. Άνοστο, άχρωμο και άοσμο παιχνίδι, με κακό μπάσκετ και ελάχιστο θέαμα, που όχι απλά θα ξεχαστεί γρήγορα, αλλά αν δεν υπήρχε και το γόητρο των δύο ομάδων, δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που είδαν τον αγώνα από την τηλεόραση θα είχαν την υπομονή να τον παρακολουθήσουν μέχρι το τέλος.

Φανερά ανέτοιμες και μουδιασμένες οι δύο ομάδες, δε δικαίωσαν ούτε στο ελάχιστο τη φήμη τους και την προσμονή των φιλάθλων για τον αγώνα. Οι άδειες εξέδρες, η ώρα και η μέρα διεξαγωγής και το μειωμένο βαθμολογικό ενδιαφέρον (ελέω τιμωρίας του ολυμπιακού) επέτειναν τη νωθρή εικόνα ενός αγώνα που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να μαγνητίζει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του με αντίπαλο τον ολυμπιακό. Πολύ κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και τραγικός στη επίθεση, ηττήθηκε δίκαια από τον λιγότερο κακό αντίπαλό του. Κακές επιλογές, απελπιστικά ποσοστά, πολλά λάθη και εμφάνιση που όχι απλά πρέπει να ξεχαστεί, αλλά οπωσδήποτε να μην επαναληφθεί. Γιατί δεν αρμόζει στο μέγεθος της ομάδας και την ποιότητα των παικτών της.

Από τους πράσινους διασώθηκε μόνο ο Διαμαντίδης, ο οποίος όμως έμεινε χωρίς συμπαραστάτες. Κάποιες φιλότιμες ενέργειες από Παππά και Μαυροκεφαλίδη, με το δεύτερο όμως να έχει πολύ κακά ποσοστά, δε διαφοροποίησαν τη γενική εικόνα. Ενώ οι περισσότεροι από του παίκτες που πέρσι σήκωναν το βάρος των κρίσιμων παιχνιδιών (Ματσιούλις, Γκιστ, Λάσμε, Μπράμος) ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι μέσα στο γήπεδο.

Εύλογα, λοιπόν, ο επίσης κακός και ανέτοιμος ολυμιακός επικράτησε, απλά γιατί είχε περισσότερους θετικούς παίχτες σε απόδοση. Αρχικά το Λοτζίσκι, στη συνέχεια τον Πρίντεζη και τελικά το Σλούκα. Αλλά και γιατί είχε περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι του και ήθελε περισσότερο τη νίκη για να μη χάσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική τις όποιες ελπίδες διαθέτει για πρωτιά στην κανονική περίοδο, αφού ξεκινά με -2 βαθμούς.

Τι κρατάμε λοιπόν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς;;;

Ο Παναθηναϊκός τίποτα. Εκτός αν θεωρήσουμε κέρδος το γεγονός ότι το παιχνίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα αρνητικό μέτρο σύγκρισης και ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Για τους υπόλοιπους; Μάλλον ότι επιτέλους θα πρέπει να βάλουμε μυαλό και να συνετιστούμε, παράγοντες, διοικήσεις, δημοσιογράφοι και κόσμος, έτσι ώστε τέτοια παιχνίδια να μην ξαναγίνουν με άδειες εξέδρες και Δευτέρα επτά και τέταρτο το απόγευμα.

ΥΓ1. Πάγωσε ο μπασκετικός κόσμος στο άκουσμα της απώλειας του Φίλιππα Συρίγου. Ενός πραγματικού δασκαλού της δημοσιογραφίας. Και για μας τους φιλάθλους, ενός ανθρώπου που μας έκανε να μάθουμε και να αγαπήσουμε το μπάσκετ. Συνυφασμένος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού μπάσκετ, είχε ουσιαστική συμβολή στο να γίνει το άθλημα αυτό που είναι σήμερα στην Ελλάδα. Ενας από αυτούς που μπορεί να έφυγαν αλλά σίγουρα δε θα ξεχαστούν, γιατί η φωνή του θα μείνει ανεξίτηλη στα χρόνια και βαθιά χαραγμένη μέσα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!