Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εξάστερος: Ο Iron Mike των ρεκόρ!

Ο Μάικ Μπατίστ σημείωσε 8 πόντους στη νίκη πρόκρισης του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα, προσπέρασε τον Νίκολα Βούιτσιτς και πλέον κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

Ο 36χρονος Αμερικανός έχει σκοράρει 2.449 πόντους και τώρα «κυνηγάει» τον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Γιάκα Λάκοβιτς (2.524 π.), ο οποίος σε ηλικία 35 ετών αγωνίζεται στην Αβελίνο. Αν ο Μπατίστ είναι υγιής, θα καταφέρει λογικά να πετύχει τους 76 πόντους που χρειάζεται για να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση όλων των εποχών, καθώς έχει μπροστά του τουλάχιστον 16 αγώνες, δύο στη ρέγκιουλαρ σίζον και 14 στο Top16.

Αν ο εκ των κορυφαίων ψηλών στην ιστορία της Ευρωλίγκας (από την περίοδο 2000-01 του ευρωπαϊκού σχίσματος και εντεύθεν), συνεχίσει να σκοράρει με τον μέσον όρο του ως τώρα στη  φετινή χρονιά (μ.ό. 6 π.), τότε θα χρειαστεί 12,6 από τους 16 επόμενους αγώνες για να προσπεράσει τον Λάκοβιτς. Σε περίπτωση, φυσικά, που ο Παναθηναϊκός φτάσει στα πλέι οφ, θα αυξηθούν και οι πιθανότητές του για ένα ρεκόρ, που ούτε ο ίδιος θα περίμενε να πετύχει, όταν υπέγραφε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του στη βελγική Σαρλερουά το καλοκαίρι του 2000.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει το όνομα του ηγέτη της Μπαρτσελόνα Χουάν Κάρλος Ναβάρο (3.923 π.) και στη δεύτερη θέση είναι ο παλαίμαχος σούπερ σκόρερ Μάρκους Μπράουν (2.739 π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!