Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Βόλεϊ Ανδρών: Τρένο… παραμονής, 3-0 τη Λαμία!

Ακόμα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη για τους ΜΑΓΚΕΣ του Καλμαζίδη με 3-0 σετ την Λαμία, πετυχαίνοντας την έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα!

 Στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός πλέον δεν χάνει! Οι «πράσινοι», μετά την ήττα στο Κύπελλο από τη Κηφισιά, έδειξαν και πάλι τεράστια ΨΥΧΗ και πήραν μια άνετη νίκη κόντρα στη Λαμία με 3-0 και πλέον είναι έτοιμοι να πάνε στη Σύρο για ακόμα μια... υπέρβαση!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και μετά το αρχικό 0-1, έφτασε με τους Γκάλιτς, Μουρ και μια λάθος επίθεση της Λαμίας στο 3-1 και κράτησε αυτή τη διαφορά των δύο πόντων το 6-4, όταν τότε την αύξησε στους 3 (8-5) και πήγε κάπως έτσι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Η Λαμία αντέδρασε και ισοφάρισε 9-9 και 10-10, για να πάρει το προβάδισμα στο 11-12 και προβάδισμα δύο πόντων (11-13). Αυτό το κράτησε μέχρι το 12-14, όταν το «τριφύλλι» με τους Γκάλιτς, το μπλοκ του, τον Καριπίδη και έναν άσο του Αμορόσο έκανε το 16-14 και πήγε με δύο πόντους μπροστά και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Αυτή τη διαφορά το «τριφύλλι» κατάφερε να την κρατήσει στο υπόλοιπο του σετ και με το σκορ στο 20-19, αποφάσισε να... τελειώνει με το σετ! Έτσι με άσο τον Μπέλο και έναν άσο του Γκάλιτς έφτασε στο 22-19, για να έρθει ο Καριπίδης να κάνει το 23-20 και η Λαμία να μειώσει στον πόντο 23-22, πριν με ένα σερβίς στο φιλέ και μια επίθεση του Καριπίδη ο Παναθηναϊκός κάνει το 25-22 και το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός και πάλι κατάφερε να φτάσει σε διαφορά δύο πόντων εκμεταλλευόμενος λάθη των αντιπάλων (4-2 και 5-3), όμως η Λαμία επέστρεψε στο 6-4 και πήρε το προβάδισμα (6-7), το οποίο και κράτησε μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8).

Το προβάδισμα αυτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να το διατηρήσουν και να το αυξήσουν (9-12). Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπους να επιστρέψει στο σετ, χωρίς όμως να τα καταφέρνει και το μόνο που μπόρεσε ήταν να πάει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πίσω όχι με τρεις αλλά με δύο πόντους (14-16).

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο και έφερε το παιχνίδι και πάλι στην ισοπαλία (16-16), αλλά η Λαμία πήρε εκ νέου ένα προβάδισμα τριών πόντων (16-19). Εκεί μίλησε και πάλι η... μαχητική ψυχή και με τους Μπέλο, Αμορόσο και Γκάλιτς το σκορ έγινε 19-19, πριν ο Γκάλιτς και ένα λάθος των φιλοξενούμενων δώσουν το προβάδισμα στη ομάδα του Καλμαζίδη με 21-20. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στο 24-22, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το σετ με αποτέλεσμα να πάει στη παράταση. Εκεί η Λαμία είχε τρεις ευκαιρίες να πάρει το σετ, ο Παναθηναϊκός δύο και με τη δεύτερη έκανε το 30-28 με τον Αμορόσο και το 2-0 στα σετ.

Οι «πράσινοι» πλέον είχαν την ψυχολογία τους στα ύψη, ενώ η Λαμία ήταν για τα καλά με τη πλάτη στον τοίχο... Έτσι οι ΨΥΧΑΡΕΣ του Καλμαζίδη, μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο τρίτο σετ και με τον Μπέλο σε τρελή φόρμα και τους Αμορόσο, Γκάλιτς, Στιβαχτή να βοηθού, έφτασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άου του τρίτου σετ μπροστά με 8-3.

Η Λαμία δεν μπορούσε να αντιδράσει, δεν είχε τον τρόπο και αυτό φυσικά και το εκμεταλλεύτηκε ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός που με επί μέρους 8-3 και τους Αμορόσο, Μπέλο, Στιβαχτή Γκάλιτς, μαζί με τα λάθη των φιλοξενούμενων για οδηγό, έφτασαν άνετα στο 16-9 και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ...

Οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν να χάνουν και με με 7 (17-10), βρήκαν τη δύναμη να επιστρέψουν... Μετά το 18-13 η Λαμία μίωσε κι άλλο στο 18-16 και από εκεί και πέρα είδαμε ένα ντέρμπι... Ο Καριπίδης έκανε το 19-16, για να έρθουν οι φιλοξενούμενοι με δύο αναπάντητους πόντους να κάνουν το 19-18 και να αγχώσουν τον κόσμο στη Κυψέλη. Ο Μουρ έδωσε μεγάλη ανάσα στο «τριφύλλι» με το 20-18, αλλά αμέσως έγινε το 20-19. Εκεί είχαμε το 21-19 και το 22-20, πριν ο Γκάλιτς κάνει το 23-21, η Λαμία σε 23-22 με σερβίς του Κροάτη άουτ, αλλά το σετ δεν μπορούσε να χαθεί και ο Καριπίδης αρχικά έκανε το 24-22 και στο 24-23 ήταν εκείνος που έδωσε το σετ και τη νίκη στην ομάδα του με 25-23.

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κυριοπούλου

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-5, 16-14, 21-19, 25-22
2ο σετ: 7-8, 14-16, 21-20, 30-28
3ο σετ: 8-3, 16-9, 21-19, 25-23

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 45 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και της Λαμίας προήλθαν από 3 άσσους, 41 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 30-28, 25-23)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 13 (11/23 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 56% υπ - 50% άριστες), Στιβαχτής 3 (3/4 επ), Αμορόσο 6 (4/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μουρ 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Μπέλος 15 (13/25 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Καρυπίδης 11 (11/20 επ, 52% υπ - 32% άριστες) / Κουρούπης (λ, 75% υπ - 44% άριστες), Λιόντας, Μανιόπουλος, Πολυχρονιάδης/.

Γ.Σ. ΛΑΜΙΑ (Κώστας Δεληκώστας): Λαβάγια 1 (1 άσσος), Βανς 9 (9/18 επ, 33% υπ - 11% άριστες), Ολίεμαν 22 (21/36 επ, 1 άσσος), Δημητριάδης, Παπαδόπουλος 9 (4/10 επ, 5 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (7/15 επ, 1 άσσος, 33% υπ - 27% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 44% υπ - 21% άριστες), Παπακυριακού.

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκου Χρήστος Μπέλος είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όλα τα σετ ήταν κοντά, στο τελευταίο χαλαρώσαμε λίγο και δώσαμε δικαίωμα να μας πλησιάσει ο αντίπαλος, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, είχαμε παιχνίδι την Τετάρτη, τραυματισμούς και ασθενείς. Μέσα στο παιχνίδι καταφέραμε να αντιπαρέλθουμε όλων αυτών των προβλημάτων και να πάρουμε ένα παλικαρίσιο τρίποντο που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Δεν συζητάμε τίποτα για την οχτάδα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θα παίξουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, θα παλέψουμε στο γήπεδο και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Κώστα Δεληκώστας είπε: «Υστερήσαμε αρκετά στο σέρβις. Θεωρώ ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια αποδυναμωνόμαστε όταν είμαστε στο σέρβις, παρόλα αυτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, δεν ήμασταν κακοί. Τα ατού του Παναθηναϊκού, τον Γκάλιτς και τον Μπέλο τους περιορίσαμε. Νομίζω ότι έπρεπε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα στο τέλος του δευτέρου σετ κρίθηκαν πολλά, είχαμε ευκαιρίες να το τελειώσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε. Το μόνο θετικό είναι ότι ότι τη διαφορά στο τρίτο σετ την καλύψαμε και ήμασταν κοντά στο να πάρουμε κάτι καλύτερο απ' αυτό που πήραμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, η ομάδα φαίνεται να υστερεί στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ στα εντός είμαστε δυνατοί. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και να λύσουμε τα προβλήματα μας».

Ο πασαδόρος της Λαμίας Μανώλης Δημητριάδης είπε: «Το 2ο σετ ήταν πολύ σημαντικό γιατί είχαμε ευκαιρίες και «κόντρα» μπάλα αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο 3ο σετ κάναμε υπερπροσπάθεια αλλά στο τέλος χάλασαμε την τακτική μας. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλά και δεν θα έχει πρόβλημα να σωθεί. Ετσι όπως είναι το πρωτάθλημα δε μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά. Παίζουμε με τον Εθνικό και θέλουμε να νικήσουμε».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε:

 «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως το φανταζόμουν. Μέσα στην εβδομάδα είχαμε διάφορα προβλήματα, μέσα στα οποία ήταν οι τραυματισμοί και οι αρρώστιες. Δεν καταφέραμε να κάνουμε την προπόνηση που θα ήθελα να κάνουμε ποιοτικά, κι αυτό με φόβιζε πολύ. Ευτυχώς καταφέραμε και πήραμε μία καθαρή νίκη και μας δίνει λίγο αέρα για τη συνέχεια. Διαβάσαμε αρκετά καλά το παιχνίδι της Λαμίας, αλλά μας ζόρισε. Ένα ένα τα πράγματα. Εγώ βλέπω το κάθε σετ και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σημασία έχει να είμαστε καλά. Στο τέλος θα δείξει. Παίρνουμε κάποια αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε, αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός».

Ο λίμπερο της Λαμίας Νικήτας Εφραιμίδης είπε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Περιμέναμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, όπως κι έγινε. Νομίζω ότι είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε ένα σετ και ίσως να προχωρήσει το ματς. Κομβικό ήταν το δεύτερο σετ στο οποίο ήμασταν μπροστά και με τα λάθη που κάναμε μας έφτασε ο Παναθηναϊκός. Παρόλο που περάσαμε ξανά μπροστά, είχαμε δύο σετ μπολ αλλά δεν μπορέσαμε να τα αξιοποιήσουμε. Στο τρίτο σετ ήμασταν πολύ επηρεασμένοι από το δεύτερο και στην αρχή του δεν παίζαμε καλά. Πιέσαμε στο σέρβις και οι άλλοι χαλάρωσαν λόγω της μεγάλης διαφοράς, τους φτάσαμε στο τέλος, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

source ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!