Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης ντύθηκε Αμπέιντ!

Με κορυφαίο και σκόρερ των δύο τερμάτων τον Μεχντί Αμπέιντ, ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το υπέροχο γκολ του Τριάδη, κατάφερε και γύρισε το ματς, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης στην Λεωφόρο. Ετσι, έκλεισε με θετικό τρόπο το 2013. Γκολ που ακυρώθηκε και δοκάρι ο Ντίνας.
 
Ο Γιάννης Αναστασίου, που όντας τιμωρημένος βρέθηκε στην κερκίδα και όχι στον πάγκο, παρέταξε τον Παναθηναϊκό, κρατώντας εκτός 11άδας τους Πράνιτς και Σίλντενφελντ, δίνοντας φανέλα βασικού σε Ρισβάνη και Ντίνα.

Η Ξάνθη ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα πράσινα καρέ αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Στο 13ο λεπτό, ο Βασιλακάκης από τα δεξιά έστρωσε στον επερχόμενο Τριάδη κι εκείνος με δυνατό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη και στα δίχτυα για το 0-1 των ακριτών μέσα στην Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο συνήλθε από το αρχικό σοκ και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, με γκολ του Αμπέιντ που προέκυψε από εξαιρετικό συνδυασμό των Μέντες-Ντίνα, με τελικό αποδέκτη τον σκόρερ, που απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα για το 1-1 στο 20ό λεπτό της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή, αλλά δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν τους Θρακιώτες, με εξαίρεση τη φάση του 36', όταν από σέντρα του Νάνο, ο Αμπέιντ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, αφού έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσέμα, για να κλείσει το ημίχρονο με τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Το Τριφύλλι γύρισε το ματς στο 54', με τον κορυφαίο του παίκτη τον Μεντί Αμπέιντ, που... κεραυνοβόλησε τον Τσέμα (σ.σ. η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα), ύστερα από πάτημα της μπάλας του Νάνο σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι πράσινοι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης.

Στο 75', ο Ντίνας σκόραρε από κοντά, ύστερα από γύρισμα του Αμπέιντ, αλλά ήταν οφσάιντ και ορθά ακυρώθηκε το γκολ. Η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 80', όταν ο Κοτσόλης δεν συγκράτησε τη μπάλα σε σουτ του Τριάδη, αλλά διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Σολάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην ευκαιρία της Ξάνθης στο 82', όταν ο Κλωναρίδης βρέθηκε αφύλακτος με τον Τσέμα, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει, αφού γκολκίκερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε και ο επερχόμενος Αμπέιντ σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βάλλα και κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι και κόρνερ για τους πράσινους.

Νέα καλή στιγμή για το Τριφύλλι στο 88', όταν ο Πράνιτς έβγαλε στον αμαρκάριστο Ντίνα, που ωστόσο σημάδεψε με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.
 
Πολύ καλό το παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος του.

Κίτρινες κάρτες: 59’ Αμπέιντ, 64’ Τριανταφυλλόπουλος, 72’ Ρισβάνης, 80’ Καπίνο (στον πάγκο) – 18’ Μπαξεβανίδης, 28’ Σολτάνι, 56’ Βάλλας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (82’ Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (74’ Δώνης), Αμπέιντ, Ζέκα, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73’ Πράνιτς).

ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμα (85’ Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο (73’ Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Ντιέ (57’ Μάνταλος).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!